arkiv

Här nedan kan du finna det som varit aktuellt tidigare hos Stall Vi Tre.

Uppdatering från stallet

5/7 - 2020

På måndag tävlar Robin Kronos och Nelle Atticus Paco i Rättvik i lopp 7 respektive lopp 10. Båda körs av kusken Therese Boström. I Robins fall hoppas vi på topp-4-placering och för Paco på topp-6.

Samma dag gör också Hugo Bäck premiärlopp för Jörgen Westholm som tränare och som kusk, även det i Rättvik, lopp 5. Här hoppas vi på topp-5-placering.

På tisdag tävlar Tommy Hill och French Me i Lindesberg, lopp 6 och lopp 4. Therese Boström är kusk och i Tommys fall hoppas vi på topp-4-placering, i "Frallans" fall blir vi nöjda om det blir en peng med hem.

Övriga hästar tränar på fint i stallet.

13/06 - 2020

På tisdag startar French Me, Nelle Atticus Paco, Robin Kronos (dessa tre i samma lopp 6) och Tommy Hill (lopp 10) i Gävle. French Me har Claes Stolt som kusk och vi blir glada om det blir en peng med hem.

Robin startar med Therese Boström och vi hoppas här på fjärdeplats eller bättre. Paco körs av Billy Svedlund och Tommy av Therese Boström, och vi hoppas på topp-5-placering för båda ekipagen.

11/05 - 2020

Imorgon tisdag startar Bobo på Hagmyren i lopp 4 (1640m volt) i spår 5 med Oskar Kylin Blom som kusk. Vi hoppas och tror på en topp-4-placering.

Alla andra hästar i stallet tränar på bra.

10/2 - 2020

Vid lördagens tävlingar blev Elvis fyra i sitt lopp, ekipaget ledde med 30 m och Elvis vart nog lite bekväm då. Tyvärr så hann andra smita förbi på slutet, men det blev dock en fin placering efter väldigt bra insats av häst och kusk. Vi siktar mot nytt lopp i slutet av månaden igen. Paco hamnade i dödens, han och Robin hade ingen bra dag på jobbet då det lagts ut nytt material på banan som gav stora problem för våra hästar. De kämpade tappert men det blev inga pengar med hem tyvärr.

Övriga hästar tränar på jättefint i stallet. Nästa vecka ska Bobo kvala på tisdag 18 februari. Vi har lagt in en del anmälningar framöver för stallets hästar och vi får se vilka som kommer till start.

-

15/04 - 2020

Här kommer en ny uppdatering av vad som händer i stallet efter en tids tystnad pga olika omständigheter.

Alla hästar tränar på och utvecklas väl på alla sätt och vis, Baronen blir töm-körd var och varannan dag och sköter sig galant. Snart sätter vi vagn för honom innan vi skickar honom till hingstbete.

Elvis Tabac tog ett fint silver senaste starten den 13 april på Hagmyren på distansen 1660m volt ihop med kusken Ulf Eriksson. Det paret verkar trivas mycket bra ihop.

Veckan dessförinnan tog Bobo en 5:e-plats, Paco en 7:e-plats och Tommy en 8:e-plats i Rättvik.

När vi blickar framåt så har vi anmält flera hästar till Gävle den 23 april, vi får se vilka som kommer med då.

Vi konstaterar att vår vinterträning hittills har fungerat bra då näst intill alla hästar tagit pengar vid varje lopp, och vi ser än mer med tillförsikt fram mot vad den sista tränings-finslipningen kan ge nu under våren och sommaren.

-

Ny vinst för Hugo Bäck!

5/8 var det dags igen för Hugo Bäck att överraska spelarna. Vann STL-lopp på Rommetravet på distansen 2640 meter volt på finfina vinnartiden 1 25,5. Stall vi tre tackar tränare och kusk Jörgen Westholm samt hästens vårdare Heidi Jääskeläinen. Den 27/8 är det dags igen för Hugo Bäck på Bollnästravet V-86, lopp 8 häst 8, distans 1660 meter volt. Räknas bland de fem bästa. Han har en ny kusk i vagnen: Rikard N. Skoglund. Loppet är stängt för 800 000.

-

Hugo Bäck vann Montélopp

Hugo Bäck visar fortfarande god form. Första starten, den 1/7, blev han tvåa. Den 4/8 vann han Wilda Filles Montélopp, på Hagmyren på distanden 2140 volt på tiden 26,8. Gjorde en liten galopp i starten, men rädde ut det på ett femstjärnigt sätt. Fantastiskt gjort av både häst och ryttare. Stort tack till ryttare Christina A Hande, tränare Jörgen Westholm och skötare Heidi Jääskeläinen.

-

Senaste nytt

Elvis Tabac lyckades igår den 28 oktober vinna sitt lopp i Bollnäs. Tillsammans med kusken Claes Stolt gjorde de en 5-stjärnig insats från start till mål där de höll undan för hästar som sprungit in upp till 800.000kr i detta 2140m-voltstarts-lopp. Ett stort grattis till häst, kusk och ägare! Segerbilden med Elvis (bricka 3) och Claes Stolt ser vi nedan.

Igår den 6 oktober blev Lopidia Bäck utnämnd till "Best in Show" när Sleipner Travsällskap anordnade kallblods-utställning i Gävle. Av alla deltagande hästar, såväl ett- som tvååringar, ston, hingstar och valacker, vart hon bäst. Med sina 80 poäng blev hon utnämnd till diplomsto och är nu vidare till riksfinalen i Wången i Jämtland den 26-27:e oktober. Vi glädjer oss åt framgången och önskar henne ett stort lycka till i finalen.

Knappt har röken lagt sig innan Hugo Bäck slår till igen. Fredagen den 27 september vann han igen, denna gång på Jarlsberg travbane efter att ha krossat allt motstånd. I loppet mötte han delar av norska kallblodseliten, så det är en fantastiskt bra insats av både häst och kusken Cato Antonsen. Vi ser de glada segrarna på bild nedan.

Återigen har Hugo Bäck vunnit ett lopp, nu i Klosterskogen den 12 september 2019. Efter att ha legat i dödens i stort sett hela loppet (1700m) tvärvann han efter att ha mosat allt motstånd. Vi gläder oss alla åt denna 10-stjärniga insats av både häst och kusk Cato Antonsen. Under "Nyheter" kan ni se loppet via en länk i inlägget från 13 september 2019.

Hugo Bäck vann ytterligare ett stort fyraåringslopp i Norge på Jarlsberg på distansen 2120m volt. Han mötte norska fyraårseliten. Nils Østby´s Minneløp 2018 med ett förstapris på 100,000 norska kronor. Äntligen fick vi sätta dit Valle Ask en gång för alla tillsammans med dom andra norska, fina, fyraåringarna.

-

Hugo Bäck vann Veikle Balder Cup 2018 Finale

Hugo Bäck är det andra svenskfödda kallblodet som lyckats med den bedriften! Det tredje största loppet man kan vinna som fyraåring i Norge. Förstapris på 125,000 norska kronor.